Archief

Op deze pagina vindt u onze oude blogposts over onze activiteiten. Voor meer actuele informatie van de activiteiten van Stichting Het Raakt U verwijzen we uw graag naar onze Facebookpagina

Verslag dagje Efteling…

Geweldige dag uit naar de Efteling dankzij Stichting Het raakt U

 

Woensdag 9 september, beloofde een stralende dag te worden. Mooi weer waren de voorspellingen.

 

Nou het lijkt of we het verdient hebben het was een prachtige dag het weer was perfect, en het was een prachtige dag in de Efteling waar iedereen heel erg genoten heeft.

 

Nadat iedereen gearriveerd was zijn we met de hele groep het park in gegaan.

 

Om te beginnen zijn we eerst kaartjes gaan reserveren voor de Ravelijn show. Om 16.00 was er plek voor ons om de show bij te wonen.  Ineens een hele harde knal…….. Anthony had een klapband.

 

De toon was gezet voor vandaag J hoop lol en hilariteit.

 

Welzorg is gebeld en de rolstoel is naar de ingang van het park gebracht. Gelukkig had Marisca  een rolstuur gereserveerd bij de Efteling waar Anthony tijdelijk in kon. Terwijl de rolstoel naar voren gebracht werd  wou Nomi graag in Droomvlucht, wij zijn met zijn allen gaan kijken bij de uitgang en hebben daar met zijn allen een bakkie gedronken.

 

Op naar carnaval festival, deze was helaas gesloten voor onderhoud. Er gingen een paar in Monsieur Canibaal. De kant zitters genoten hier misschien nog wel het meeste van om te zien hoe  ze hier door elkaar geschud werden. Welzorg was inmiddels gearriveerd om de band te repareren, 2 ouders gingen weer terug naar voren met de rolstoel.

 

Een paar andere ouders wilde de Baron wel uitproberen de nieuwe attractie in de Efteling.

 

De tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Het was al Lunch tijd…

 

Ondertussen had Anthony zijn eigen rolstoel weer terug en kon Nomi uitrusten in de andere rolstoel.

 

Met zijn allen gezellig gaan eten, alle jongeren lekker een frietje met een snack en wat te drinken erbij.

 

De sfeer zit er goed in en wordt gelachen en lekker gesmikkeld van het eten. Actief zijn krijg je honger van!!

 

Na de lunch moest Sanne verzorgd worden in de bus die op het parkeer terrein stond.

 

Daarvoor moest Sanne weer terug over de bruggen wat voor Sanne alleen al een attractie was. Sanne straalde en moest hard lachen als ze hier overheen hobbelde.

 

De rest van de groep ging verder naar de attracties.

 

Helaas was ook de pagode gesloten , hier hadden we anders met zijn allen in gekund.

 

Om 16.00 met zijn allen de ravelijn show bijgewoond, sommige waren van tevoren wat angstig voor de geluiden maar dit viel reuze mee en genoten van de voorstelling.

 

Na ravelijn gingen we met zijn allen naar het sprookjesbos. Sommige ouders dachten dat hun kind dit ws niet meer leuk zou vinden. Niets was minder waar, wat heerlijk iedereen te zien genieten en van het een naar het volgende sprookje te gaan! Oude tijden herleven!!!!!

 

Na het sprookjes bos  nog met elkaar naar de fontijn (Aquanura) gekeken , wat een geweldige afsluiting van de dag. Magisch mooi!

 

Conclusie van de jongeren was dat ze erg dankbaar waren en aangaven genoten te hebben van vandaag. Voor de jongeren en ouders voor herhaling vatbaar op deze manier een dag door te brengen. Op deze manier leren we elkaar anders en beter kennen. Niet te vergeten de ervaring die we met elkaar konden delen en de jongeren die heel belangrijk hun sociale contacten konden verstevigen.

 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen; Stichting Het Raakt U……….. BEDANKT!!!!!!!

 

 

 

Namens de ouders, jongeren van de jongeren groep en Marisca

0 Berichten

Eindbedrag Halve Marathon van Roosendaal is bekend

Het definitieve bedrag is uitgekomen op EUR 3.671,93. Vanuit de organisatie EUR 1.500,– en vanuit onze 10 lopers EUR 2.171,93. Een geweldig bedrag natuurlijk. Daarom willen we als bestuur van Stichting Het Raakt U allereerst alle lopers bedanken voor hun inzet. Alle sponsors voor hun donatie en uiteraard de organisatie van de Halve Marathon van Roosendaal voor het feit dat wij zijn uitgekozen als het goede doel en het beschikbaar stellen van twee gratis bedrijventeam plaatsen.

 

Heel erg bedankt en tot volgend jaar. Inderdaad, tot volgend jaar. We zijn namelijk de komende twee jaar wederom het goede doel bij deze loop.

 

Bestuur Stichting Het Raakt U.

meer lezen 0 Berichten

Als een lopend vuurtje

Zaterdag 7 juni a.s. zijn wij het goede doel van “Als een lopend vuurtje”. Dit is een sponsorfietstocht georganiseerd door kerken in de regio. Elke deelnemer fietst mee voor onze stichting en kan zich laten sponsoren en/of betaalt inschrijfgeld. Er zijn verschillende afstanden die gefietst kunnen worden: 35, 45, 60 en 120 km. Op de routebeschrijvingen wordt goed aangegeven welke kerken open zijn.

Daar kunt u de kerk bezichtigen en een kopje koffie, thee of wat fris drinken.

Rond het middaguur kunt u tegen betaling ook een broodje eten.

De startkerk in Fijnaart is dit jaar de rooms-katholieke kerk. U kunt al starten vanaf 9 uur. De 120 km route start al om 7.30 uur. Dus heb je nog niets te doen en houd je van fietsen, kom dan zaterdag 7 juni naar Fijnaart en fiets mee! Behalve beweging, steun je onze stichting ermee! Tot 7 juni!

 

0 Berichten

Munten sparen bij Jumbo

Bij de Jumbo in Fijnaart kunnen weer munten worden gespaard voor stichting Het Raakt U.

 

De stand bij de Jumbo verenigingsweken in Fijnaart was op 29 mei al 269 munten! Iedereen die de munten voor ons spaart, dank je wel! We zijn er super blij mee!

 

Ga vooral zo door, de aktie loopt nog tot 28 juni a.s. !

2 Berichten

De halve marathon van Roosendaal

meer lezen 0 Berichten

Stichting Het Raakt U

Koos Veraartstraat 10

4652 AT Steenbergen (nb)

E-mail: info@hetraaktu.nl

Gun jij kinderen met een beperking ook een beter leven? Deel ons dan!