Verslag dagje Efteling…

Geweldige dag uit naar de Efteling dankzij Stichting Het raakt U

 

Woensdag 9 september, beloofde een stralende dag te worden. Mooi weer waren de voorspellingen.

 

Nou het lijkt of we het verdient hebben het was een prachtige dag het weer was perfect, en het was een prachtige dag in de Efteling waar iedereen heel erg genoten heeft.

 

Nadat iedereen gearriveerd was zijn we met de hele groep het park in gegaan.

 

Om te beginnen zijn we eerst kaartjes gaan reserveren voor de Ravelijn show. Om 16.00 was er plek voor ons om de show bij te wonen.  Ineens een hele harde knal…….. Anthony had een klapband.

 

De toon was gezet voor vandaag J hoop lol en hilariteit.

 

Welzorg is gebeld en de rolstoel is naar de ingang van het park gebracht. Gelukkig had Marisca  een rolstuur gereserveerd bij de Efteling waar Anthony tijdelijk in kon. Terwijl de rolstoel naar voren gebracht werd  wou Nomi graag in Droomvlucht, wij zijn met zijn allen gaan kijken bij de uitgang en hebben daar met zijn allen een bakkie gedronken.

 

Op naar carnaval festival, deze was helaas gesloten voor onderhoud. Er gingen een paar in Monsieur Canibaal. De kant zitters genoten hier misschien nog wel het meeste van om te zien hoe  ze hier door elkaar geschud werden. Welzorg was inmiddels gearriveerd om de band te repareren, 2 ouders gingen weer terug naar voren met de rolstoel.

 

Een paar andere ouders wilde de Baron wel uitproberen de nieuwe attractie in de Efteling.

 

De tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Het was al Lunch tijd…

 

Ondertussen had Anthony zijn eigen rolstoel weer terug en kon Nomi uitrusten in de andere rolstoel.

 

Met zijn allen gezellig gaan eten, alle jongeren lekker een frietje met een snack en wat te drinken erbij.

 

De sfeer zit er goed in en wordt gelachen en lekker gesmikkeld van het eten. Actief zijn krijg je honger van!!

 

Na de lunch moest Sanne verzorgd worden in de bus die op het parkeer terrein stond.

 

Daarvoor moest Sanne weer terug over de bruggen wat voor Sanne alleen al een attractie was. Sanne straalde en moest hard lachen als ze hier overheen hobbelde.

 

De rest van de groep ging verder naar de attracties.

 

Helaas was ook de pagode gesloten , hier hadden we anders met zijn allen in gekund.

 

Om 16.00 met zijn allen de ravelijn show bijgewoond, sommige waren van tevoren wat angstig voor de geluiden maar dit viel reuze mee en genoten van de voorstelling.

 

Na ravelijn gingen we met zijn allen naar het sprookjesbos. Sommige ouders dachten dat hun kind dit ws niet meer leuk zou vinden. Niets was minder waar, wat heerlijk iedereen te zien genieten en van het een naar het volgende sprookje te gaan! Oude tijden herleven!!!!!

 

Na het sprookjes bos  nog met elkaar naar de fontijn (Aquanura) gekeken , wat een geweldige afsluiting van de dag. Magisch mooi!

 

Conclusie van de jongeren was dat ze erg dankbaar waren en aangaven genoten te hebben van vandaag. Voor de jongeren en ouders voor herhaling vatbaar op deze manier een dag door te brengen. Op deze manier leren we elkaar anders en beter kennen. Niet te vergeten de ervaring die we met elkaar konden delen en de jongeren die heel belangrijk hun sociale contacten konden verstevigen.

 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen; Stichting Het Raakt U……….. BEDANKT!!!!!!!

 

 

 

Namens de ouders, jongeren van de jongeren groep en Marisca

0 Berichten

Eindbedrag Halve Marathon van Roosendaal is bekend

Het definitieve bedrag is uitgekomen op EUR 3.671,93. Vanuit de organisatie EUR 1.500,– en vanuit onze 10 lopers EUR 2.171,93. Een geweldig bedrag natuurlijk. Daarom willen we als bestuur van Stichting Het Raakt U allereerst alle lopers bedanken voor hun inzet. Alle sponsors voor hun donatie en uiteraard de organisatie van de Halve Marathon van Roosendaal voor het feit dat wij zijn uitgekozen als het goede doel en het beschikbaar stellen van twee gratis bedrijventeam plaatsen.

 

Heel erg bedankt en tot volgend jaar. Inderdaad, tot volgend jaar. We zijn namelijk de komende twee jaar wederom het goede doel bij deze loop.

 

Bestuur Stichting Het Raakt U.

meer lezen 0 Berichten

De halve marathon van Roosendaal

meer lezen 0 Berichten

Kerstpakketten voor de kinderen

Net voor de kerstdagen hebben we als bestuur ruim 250 kinderen blij gemaakt met een mooi kerstpakket. Ze zijn bezorgd op de dagverblijven: Het Willemeintje; De Pompon; Het Palet; De Plataan, Markiezaten (Petteflet), de Blauwe Kamer, een aantal kinderen van de Speelrots en de kinderafdeling Bergsestraat van S&L Zorg. Daarnaast zijn er nog pakketten bezorgd bij kinderen die niet op een dagverblijf zitten.

 

Op het Willemijntje hebben we kerstpakketten klas voor klas uitgedeeld. Geweldig om die hartverwarmende reacties van de kids te zien. Wat waren ze blij. Ze konden niet wachten tot thuis en gingen direct kijken wat er in de tassen zat. Erg mooi om die blije gezichten te zien.

 

Alle sponsoren die meegewerkt hebben, enorm bedankt. Op de overige dagverblijven, hebben de leidsters de pakketten uit mogen delen.

meer lezen 0 Berichten

Tweede Bootrundag genieten voor deelnemers, indrukwekkend voor een buitenstaander

DRIMMELEN – DORP – Wát zijn die moeders lief! Het is een gedachte die bij uw weekblad opkomt in het Snoezeltheater Droomlicht waar een moeder haar ernstig meervoudig gehandicapte zoon liefdevol op de wang kust. De jongen geniet enorm van de voorstelling die drie professionele jonge dames verzorgen. Dat vaders absoluut even lief zijn staat als een paal boven water maar tonen dat vaak minder opvallend. Wie ook lief zijn, zijn de vele tientallen vrijwilligers die afgelopen zondag actief waren tijdens de tweede editie van de Bootrundag. Een dag georganiseerd door Stichting Het Raakt U en Stichting Het Steuntje, voor mensen met een lichamelijk en/of verstandelijke beperking én voor hun mede-gezinsleden. De dag werd net als de eerste Bootrundag in Drimmelen-dorp georganiseerd. Een dorp dat alwéér in positieve zin opvalt, deze keer als fantastisch gastheer voor mensen wier leven voor een groot deel wordt bepaald door een handicap of een handicap bij een geliefde. 

meer lezen 0 Berichten

Koningsdag 2014 in Fijnaart en lopend vuurtje

De fietsers horen het startsein door Kees Ploeg die hiervoor op de hoorn mag blazen!

 

Stichting “Het Raakt U” is voor de allereerste Koningsdag als goede doel gevraagd voor de jaarlijkse rommelmarkt en bazaar van de PKN Fijnaart. Het was voor onze stichting een bijzonder mooie dag, waar wij van hebben genoten.

 

Het was de hele dag een gaan en komen van mensen die een steentje hebben bijgedragen bijv.  door mee te helpen om de bazaar en rommelmarkt tot een succes te maken, of door simpelweg mee te spelen met het rad van fortuin.  De opbrengst was voor de stichting een grote verrassing, namelijk € 1956,–.

 

Op de eerste plaats willen wij de organiserende commissie bedanken dat zij ons hebben uitgenodigd als goede doel. Wij willen iedereen bedanken die op zijn manier een financiële bijdrage heeft geleverd om uiteindelijk aan dit mooie bedrag te komen. Natuurlijk de vele sponsoren die aan deze dag hebben bijgedragen. En de mensen die ons hebben voorzien van koffie, soep etc.

 

Wij van Stichting “Het Raakt U” zijn trots dat wij ons tijdens de Koningsdag hebben mogen presenteren in Fijnaart. Het blijkt dat we nog niet erg bekend zijn. We hebben via deze dag  dan ook niet alleen een mooi bedrag geschonken gekregen, maar ook aan onze naamsbekendheid kunnen werken.

 

Niet alleen waren wij het goede doel van de Koningsdag, ook de commissie van het Lopend Vuurtje heeft aan ons gedacht.  Door heel Nederland zijn er zaterdag 7 juni  verschillende kerken te bezichtigen geweest. Ieder jaar wordt dit gedaan onder de naam het Lopend Vuurtje. De bedoeling van deze dag dat mensen per fiets de Pinkstergroet brengen aan de verschillende kerken in Nederland. Zo ook vanuit Fijnaart,  waar het vertrekpunt was vanuit de Jacobus de Meerdere kerk. De tocht bestond uit verschillende afstanden 35, 45, 65 en 120 km. De eerste zijn al om 8.00 uur vertrokken voor de tocht van 120 km de overige deelnemers zijn vertrokken tussen 9.00 uur en 10.00 uur de gehele tocht was gratis en in alle kerken was er wel een kop koffie, thee of iets hartigs te krijgen. Aan de deelnemers is gevraagd om een vrijwillige bijdrage voor stichting Het Raakt U te leveren. De deelnemers hebben met elkaar,  met gulle hand gegeven. De totale opbrengst was € 600,–. Iedereen die heeft bijgedragen op wat voor manier dan ook om dit bedrag samen te brengen, bedankt namens ons bestuur, maar vooral namens de kinderen met een beperking. U heeft er aan bijgedragen dat deze doelgroep opnieuw kan blijven genieten van de komende activiteiten.

 

Heeft u ons gemist tijdens deze dagen of wilt u nog meer informatie over onze  stichting dan kunt u kijken op onze site www.hetraaktu.nl  of op onze facebook pagina www.facebook.com/StichtingHetRaaktU alle informatie is hier te vinden. Ook zijn wij bereid om uw vragen over onze stichting te beantwoorden.

 

Omdat wij over het algemeen alleen dagverblijven benaderen en kinderen die bij ons bekend zijn, is het heel goed mogelijk dat u een kind kent, dat in aanmerking komt voor activiteiten die wij organiseren. Schroom dan niet om met ons contact op te nemen. Want wij zijn er voor alle kinderen met een beperking!

 

Nogmaals dank aan één ieder.

 

Namens het bestuur van Stichting Het Raakt U,

 

 

0 Berichten

Het succes van de 6e Skidag

Het Bestuur van Stichting Het raakt u wil iedereen bedanken die heeft meegewerkt en heeft meegedaan aan de skidag. De 6e skidag is voor ons weer een succes geweest. De positieve geluiden van de dagverblijven Pompon, Willemijntje, Palet, Plataan en Pertoetie hebben ons nieuwe energie gegeven en het bewijs geleverd dat wij op de goede weg zijn. De 80 aanwezige kinderen hebben weer optimaal genoten van de medewerking van de skivereniging VGW uit Huizen. De kinderen zijn weer veilig op skipiste begeleid door de ervaren skileraren die de Bi-unique’s weer door de sneeuw lieten glijden. 

 

meer lezen 0 Berichten

Snoezeltheaters

Dit jaar heeft de stichting een kleinere theatertour geregeld om 2 dagverblijven aan te doen. De medewerking wordt verleend door Dot en Droomlicht snoezeltheatervoorstellingen. De 2 dagverblijven waar 4 voorstellingen worden gespeeld per dagverblijf, zijn het Willemijntje en de Pompon. We gaan proberen zo snel mogelijk nog meer dagverblijven te voorzien van voorstellingen door deze theaters.

Maar door de reorganisatie van diverse locaties waar leeftijdscategorieën door elkaar gaan lopen, zijn wij als stichting genoodzaakt om onze statuten na te zien hoe we hiermee om gaan. De grote bezuinigingen hebben ook voor onze stichting consequenties. Doordat de leeftijdscategorieën waar de stichting zich voor inzet worden verdeeld over verschillende locaties zullen nu Snoezeltheater langs gaan bij locaties waar bijvoorbeeld naast kinderen, ook ouderen die niet binnen onze leeftijdscategorie vallen aanwezig zijn.

 

We gaan ook te maken krijgen met extra vervoerkosten etc. Daarom blijft u steun als donateur of Sponsor van nog groter belang voor deze doelgroep. Door deze extra kosten wordt het lastiger om een aantal activiteiten te blijven organiseren moeilijker, maar we willen ons graag met uw steun blijven inzetten voor deze doelgroep. Daarom willen wij u, namens “onze” kinderen bedanken en u als donateur binnenkort een uitnodiging sturen voor de skidag van 18 april 2014. Deze dag kunt u met eigen ogen ervaren wat een plezier deze kinderen beleven van zo’n dag en waar uw geld aan besteed word.

 

We hopen op een grote aanwezigheid, dus zet de datum 18 april in uw agenda en houd deze dag vrij!

0 Berichten

Zwem-dag

Op maandag 14 oktober was het weer zover, we gingen zwemmen! Met de dagverblijven het Willemijntje, de Pompon, de Petteflet, de Speelrots en de Peuterplus groep zijn we gaan zwemmen. Naast het zwemmen waren er uiteraard nog diverse andere activiteiten zoals: klankschalen, huifbedrijden, voetreflexmassages, snoezeltheater, springkussens, knutselen, kortom te veel om op te noemen!

 

De kinderen hebben weer genoten!!

0 Berichten

De eerste skidag

In 2008 organiseerde stichting Het Raakt U haar eerste skidag. Inmiddels is deze fantastische dag al voor de 6e maal georganiseerd bij Skidôme in Rucphen.

meer lezen 0 Berichten