Tweede Bootrundag genieten voor deelnemers, indrukwekkend voor een buitenstaander

DRIMMELEN – DORP – Wát zijn die moeders lief! Het is een gedachte die bij uw weekblad opkomt in het Snoezeltheater Droomlicht waar een moeder haar ernstig meervoudig gehandicapte zoon liefdevol op de wang kust. De jongen geniet enorm van de voorstelling die drie professionele jonge dames verzorgen. Dat vaders absoluut even lief zijn staat als een paal boven water maar tonen dat vaak minder opvallend. Wie ook lief zijn, zijn de vele tientallen vrijwilligers die afgelopen zondag actief waren tijdens de tweede editie van de Bootrundag. Een dag georganiseerd door Stichting Het Raakt U en Stichting Het Steuntje, voor mensen met een lichamelijk en/of verstandelijke beperking én voor hun mede-gezinsleden. De dag werd net als de eerste Bootrundag in Drimmelen-dorp georganiseerd. Een dorp dat alwéér in positieve zin opvalt, deze keer als fantastisch gastheer voor mensen wier leven voor een groot deel wordt bepaald door een handicap of een handicap bij een geliefde. 

Niels kraait het uit van plezier als hij bij de loopplank wordt ontvangen door het clownsduo Bloem en Gompie. Clowns die net even meer kunnen dan ‘gewone’ clowns. Stichting Dichterbij-Clown werkt namelijk met geschoolde en gecertificeerde clowns die gespecialiseerd zijn in omgaan met ernstig meervoudig gehandicapten. Net als iedereen genoot Niels met volle teugen van de boottocht door de Biesbosch op het schip van de Zilvermeeuw waarmee de Bootrundag aanving. Achter de rondvaartboot voer een sliert jachten van watersporters die eveneens als vrijwilligers gehandicapten aan boord hadden. De bonte stoet werd ook vergezeld van stoere brandweermannen van het korps Made en Drimmelen in de snelle brandweerboot. Remon krijgt er haast geen genoeg van om vanaf de reling naar ze te zwaaien en uiteraard wordt er uitbundig terug gezwaaid.

 

 

Naast tal van sponsors zijn Zuivelbedrijf Danone, Rondvaartbedrijf de Zilvermeeuw en Vistaria Rijk de hoofdsponsors van de Bootrundag. Bij laatstgenoemde ontvingen alle aanwezigen na de boottocht  gratis versgebakken kibbeling, friet en een ijsje. Kees Ploeg, voorzitter van Stichting Het Raakt U mede namens Stichting Het Steuntje: “Het is ongelofelijk wat we hier allemaal krijgen. Dergelijke extraatjes worden binnen de zorg steeds moeilijker. Vanuit beide besturen zijn we heel blij dat er zóveel medewerking wordt verleend vanuit de haven van Drimmelen. We willen ook heel hartelijk onze dank daarvoor uitspreken. Dat geldt natuurlijk ook voor de vele vrijwilligers.” Na de maaltijd die gelukkig lekker in de buitenlucht kon plaatsvinden dankzij het mooie weer, konden gehandicapten én hun mede-gezinsleden genieten van allerlei activiteiten zoals springkussens, rondritjes met een speciale paardentram voorzien van bedden, meevaren met een rib, een klimtoren, voetreflexmassages en nog veel meer. Een onvergetelijke dag dus, óók voor uw weekblad dat er nog lang rondkeek naar kinderen die niet alle dingen kunnen doen zoals hun leeftijdsgenootjes. Die met regelmaat een aai over de bol kregen, een innige knuffel, een arm om de hals geslagen, een tedere en liefdevolle kus… Vandaar nogmaals: *** (kracht bijzettende term) wát zijn die moeders lief!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Stichting Het Raakt U

Koos Veraartstraat 10

4652 AT Steenbergen (nb)

E-mail: info@hetraaktu.nl

Gun jij kinderen met een beperking ook een beter leven? Deel ons dan!