Nieuws

Als een lopend vuurtje

Zaterdag 7 juni a.s. zijn wij het goede doel van “Als een lopend vuurtje”. Dit is een sponsorfietstocht georganiseerd door kerken in de regio. Elke deelnemer fietst mee voor onze stichting en kan zich laten sponsoren en/of betaalt inschrijfgeld. Er zijn verschillende afstanden die gefietst kunnen worden: 35, 45, 60 en 120 km. Op de routebeschrijvingen wordt goed aangegeven welke kerken open zijn.

Daar kunt u de kerk bezichtigen en een kopje koffie, thee of wat fris drinken.

Rond het middaguur kunt u tegen betaling ook een broodje eten.

De startkerk in Fijnaart is dit jaar de rooms-katholieke kerk. U kunt al starten vanaf 9 uur. De 120 km route start al om 7.30 uur. Dus heb je nog niets te doen en houd je van fietsen, kom dan zaterdag 7 juni naar Fijnaart en fiets mee! Behalve beweging, steun je onze stichting ermee! Tot 7 juni!

 

2 Berichten

Munten sparen bij Jumbo

Bij de Jumbo in Fijnaart kunnen weer munten worden gespaard voor stichting Het Raakt U.

 

De stand bij de Jumbo verenigingsweken in Fijnaart was op 29 mei al 269 munten! Iedereen die de munten voor ons spaart, dank je wel! We zijn er super blij mee!

 

Ga vooral zo door, de aktie loopt nog tot 28 juni a.s. !

2 Berichten

Bedankje van Susannadonk

Nadat we in contact zijn gekomen met “ stichting het raakt u” kon er gekeken worden naar een passende activiteit voor de jongeren van woonvoorziening Susannadonk. Omdat de leeftijden erg verschillen was dit moeilijk zoeken. Uiteindelijk een tussen oplossing gevonden. Een dagje sleeën op de skibaan in Rucphen en glowgolfen.

 

De penningmeester van “stichting het raakt u” kwam met dit idee. Passend bij verschillende leeftijden gaf hij aan.

 

De oudere meiden en jongens waren in het begin nog sceptisch. ‘ Ik ga geen sleetje rijden hoor!’. Maar naar eenmaal gezien te hebben hoe hard de sledes gingen konden ze niet wachten om er zelf ook in te zitten. De snelheid, de wind in het gezicht, de overgave om de ander te vertrouwen waren een groot succes. Éen van de oudste jongens gaf aan dat hij het wel vet zou vinden om over een heuveltje te gaan. Wat glunderde hij toen dit gebeurde.

 

Bedankt stichting het Raakt U voor een dagje plezier. De mogelijkheid voor deze doelgroep om met de gehele groep een leuke activiteit te doen was fenomenaal.

 

In het bijzonder onze grote dank voor Arnold van der Steen en Erik van Bergeijk. De aansluiting en de begeleiding jegens de cliënten hadden zij meteen door. De afstemming met de leeftijd en de verschil in sekse konden zij goed aanpassen waardoor de cliënten nog meer plezier beleefde aan de dag.

 

Suzannadonk

 

Bedankt Stichting het Raakt u namens de jongeren van Susannadonk!!

1 Berichten

Bericht van de Penningmeester

Bent u ook nieuwsgierig naar het financiële reilen en zeilen van Stichting het Raakt U? Wij, het bestuur, namelijk wel. Het leek ons een goed idee u eens te informeren over de resultaten vanaf het prille begin.

En natuurlijk hechten wij er aan onze donateurs openheid van zaken te geven. Uit onze jaarrekeningen van de afgelopen jaren komen een aantal aspecten naar voren:

1. Stichting het Raakt U heeft haar bestaansrecht bewezen. In 6,5 jaar is er ruim € 102.000,- uitgegeven aan doelgroep gerelateerde activiteiten, waar voldoende donaties tegen over stonden

2. Behoudens uitgaven voor drukwerk en postzegels voor de kerstkaarten, zijn alle uitgaven daadwerkelijk besteed aan de doelgroep. Oftewel, de “overheadkosten” waren nihil.

3. Natuurlijk blijft elke nieuwe euro zeer welkom, maar de opgebouwde reserves maken het mogelijk om nog een aantal mooie activiteiten te organiseren.

4. De historische resultaten geven voor ons een belangrijke vertrouwensbasis om nog jaren door te gaan.

Kortom, wij zijn tevreden en willen alle donateurs bedanken voor het bereikte resultaat.

 

Met vriendelijke groet,

Arnold van der Steen (penningmeester Stichting Het Raakt U)

9 Berichten

Verenigingsweken bij Jumbo Fijnaart

Verenigingsweken bij Jumbo Fijnaart

 

Stichting Het Raakt U heeft zaterdag 5 juli een cheque van 82 Euro ontvangen van Jumbo Fijnaart. Tijdens de verenigingsweken bij Jumbo  heeft iedere klant bij besteding van 20 euro een munt ontvangen die 10 cent waard was. Deze kon in de verenigingskoker gestopt worden naar keus. Ook stichting Het Raakt U was hiervoor van de partij en heeft hiermee 82 euro bij elkaar weten te sparen. Alle klanten die de stichting hiermee hebben gesteund  heel erg bedankt voor uw bijdrage.

 

82 Euro!! Jumbo bedankt!

Agenda komende activiteiten

Vakantie projecten ondersteund door “Het Raakt U”

 

In de vakantie periode van 14 juli t/m 25 augustus verleent de stichting zijn medewerking aan verschillende kleinschalige vakantie projecten op verschillende dagverblijven.

 

De kinderen die niet op vakantie kunnen hebben hierdoor nog een wel verdiende week met tal van activiteiten georganiseerd door de leiding vanuit de verblijven.

 

Dit juichen wij toe omdat deze kinderen ook recht hebben om te genieten tijdens een vakantie periode van die kleine dingen die worden aangeboden.

 

 

Zondag 21 september 2014 gezins Bootrundag in samenwerking met het Steuntje.

 

Deze vaardag vind plaats in Drimmelen waar vandaan we gaan varen door de Biesbosch.

 

Naast het varen zijn er activiteiten in de haven voor kinderen en jong volwassenen met een beperking en de broertjes en zusjes daarvan.

 

Hiervoor geldt een vrije inschrijving.

 

Programma en aanmelden volgt binnenkort houd hiervoor de site en facebook in de gaten.

 

 

Maandag 20 oktober zwemdag in Klundert,

 

Dit is bijna ons jaarlijkse zwemdag met ongeveer 90 kinderen die worden uitgenodigd uit verschillende dagverblijven binnen west Brabant.

 

Op deze dag zijn er weer tal van activiteiten die aansluiten voor de doelgroep.

 

 

Goede Vrijdag 3 April 2015 7e Skidag

 

Deze dag blijft speciaal omdat de kinderen hier op een bijzondere manier van genieten.

 

Het hoofddoel skiën in een Bi-Unique wordt weer aangevuld met activiteiten dia aansluiten voor deze kinderen.

1 Berichten

100 Kerstpakketten

De stichting is blij dat we ruim 100 kinderen weer een kerstpakketje hebben kunnen aanbieden. Iedereen die hiervoor een bijdrage heeft geleverd aan de samenstelling bedankt.

1 Berichten

Een mooi bedrag van JCI Volcke Rack

Stichting Het Raakt U wil de JCI Volcke Rack bedanken voor het mooie bedrag dat we in ontvangst hebben mogen nemen. Wij zijn blij en trots dat we ons hebben mogen presenteren.

meer lezen 0 Berichten